BUDGET(PRAAT)CAFÉ MET EEN BV

Sinds vorige week wereldberoemd in Lissewege en ver daarbuiten. Oorzaak? Haar radiobabbel met Jan Hautekiet tijdens ‘Hautekiet trapt het af’ op Radio 1. Ook wij maakten kennis met deze kranige BV van 86 jaar: Gabriëlle Brauwers.

Vrijdag 8 juni stond opnieuw een Budget(praat)café geprogrammeerd. Ditmaal in het lokaal dienstencentrum d’ Oude Stoasie te Zeebrugge. Centraal thema van deze namiddag was energie. Gabriëlle Brauwers kruidde als kersverse BV de gesprekken met sappige anekdotes en praktische tips. We legden haar na afloop enkele vragen voor.

Bekijk hier het interview van Gabriëlle Brauwers met Jan Hautekiet.

We zijn blij je hier te mogen verwelkom tijdens het Budget(praat)café energie.

“Ik neem, samen met mijn goede vriendinnen, deel aan de meeste activiteiten van het dienstencentrum, dus ook aan dit Budget(praat)café, waarom niet hé. Samen wat keuvelen met een stukje cake, koffie en terwijl iets van elkaar opsteken. Echt gezellig. Er zouden nog veel meer mensen deugd hebben van zo’n initiatieven als dit.”

Zou jij nog kunnen besparen op je energiekosten?

“Blijkbaar kun je door jaarlijks de goedkoopste energieleverancier(s) te kiezen flink besparen. Ik ben sinds jaar en dag altijd bij dezelfde leverancier klant gebleven. Uit gewoonte. En ik heb het graag warm thuis, te warm misschien. 25° is bij mij geen uitzondering. Als er bezoek komt smeken ze haast om de verwarming wat lager te zetten.”

Het haalt vaak het nieuws dat we te veel betalen voor energie.

“Je leest of hoort hier inderdaad soms eens iets van. Nu begrijp ik dat een ‘stokoud’ energiecontract niet altijd de beste keuze is. Vergelijken is de boodschap. De meerderheid van oude slapende contracten is flink duurder dan de huidige energiecontracten.”

Overweeg je om over te stappen naar een goedkopere energieleverancier?

“Ik zal alvast de brochure over de V-test eens rustig doornemen. Veel geld besparen in enkele muisklikken, dat zie ik wel zitten. Of misschien ga ik langs bij het energieloket.”

Dit najaar gaan de Budget(praat)cafés opnieuw van start maar dan in een nieuwe formule. Binnenkort meer hierover.

 Meer weten over BV Gabriëlle Wauters? Klik hier