RODE KAART VOOR NAMAAK

Nog enkele dagen en de Rode Duivels maken hun truitjes nat. Laat je als supporter niet tackelen door namaakgoederen die online verkocht worden.

Schoenen, kledij, lederwaren, juwelen, horloges, cosmeticaproducten en geneesmiddelen… op tal van sites worden namaakgoederen verkocht. Het nakende WK voetbal leidt tot een toename van reclame voor valse websites waarop merchandisingartikelen worden verkocht. Deze websites zien er steeds professioneler waardoor het alsmaar moeilijker is om een namaakproduct van het origineel te onderscheiden. De aanbiedingen kunnen geloofwaardig lijken, zelfs tegen spotprijzen.

Maar die namaakproducten zijn van slechte kwaliteit en kunnen soms zelfs gevaarlijk zijn. De kans bestaat ook dat je de bestelde producten nooit ontvangt, omdat ze bij de Douane geblokkeerd en vernietigd zijn. Bovendien kan het zijn dat je moet bijdragen aan de kosten van de vernietiging. Kopen op namaaksites kan dus je portemonnee en je gezondheid schaden.

Om niet in de val te lopen, moet je altijd:

  • de contactgegevens van het bedrijf verifiëren;
  • de reputatie van de website controleren;
  • nagaan of de kwaliteit van de website past bij een groot merk.

Heb je namaak gezien of denk je dat een website namaak verkoopt? Meld het via meldpunt.belgie.be