DIGITAL DUEL

Wat is jouw digitale leeftijd? De FOD Economie en Digital Champion Saskia Van Uffelen dagen ons uit om het Digital Duel aan te gaan en onze digitale leeftijd te ontdekken. Let’s play.

Digital Duel is een gratis interactieve onlinetest via www.digitalduel.be. De test bestaat uit 10 uitdagingen waarbij je het opneemt tegen “digital natives” om zo je digitale vaardigheden te evalueren. Zo moet je bijvoorbeeld het antwoord op een vraag zo snel mogelijk opzoeken op internet, fake news-berichten ontmaskeren, een veilige website herkennen, aangeven hoe men het best back-ups kan maken, enzovoort.

Tijdens het Digital Duel ontdek je verschillende vaardigheden die nuttig zijn in de digitale wereld. Aan het einde van de test ontdek je jouw digitale leeftijd: ben je bijvoorbeeld van 2018, dan ben je digitaal helemaal mee. Maar blijkt je van de jaren ’80 te zijn, dan kan je nog heel wat vaardigheden ontwikkelen. Aan het eind van het duel krijg je een lijst met opleidingen aangeboden die kunnen helpen om je digitale kennis te verbeteren.