GEWIKT & GEWOGEN

Mobiele apps van banken, onze draagbare bankbediende. Is er veel verschil? 

Elke app biedt basisdiensten zoals het rekeningsaldo en de historiek raadplegen, of geld overschrijven (tot een begrensd bedrag). Een extra zicht- of spaarrekening openen is momenteel enkel mogelijk bij de grotere spelers op de markt. Het beheren van je debet- of kredietkaart, beleggingen en de beurzen volgen en betalen via QR-code of Zoomit (e-facturen) is via de meeste apps mogelijk.

“Qua beschikbare functionaliteiten hebben Belfius en KBC duidelijk een streepje voor op de anderen, al zit de concurrentie niet stil. En de scores die de gebruikers aan de apps geven in de Google Play Store (Android) en de App Store (Apple) bewijzen dat die twee ook qua gebruiksvriendelijkheid en stabiliteit goed bezig zijn”

Wouter Vanderheere – TOPCOMPARE.BE

Een aantal mensen twijfelen nog over de veiligheid van de bank apps. De banken zorgen ervoor dat hun apps even veilig zijn als hun online banking systeem. Hiervoor maken ze gebruik van identificatie via de kaartlezer, via vingerafdruk, een paswoord of pascode.

Je ving het misschien al ergens op: ‘Payment Service Directive 2’ (PSD2) is in aantocht. Een nieuwe Europese betalingsrichtlijn die in de loop van dit jaar ook te merken zal zijn in onze banking apps. Kort samengevat zal je in de toekomst via één app je bankrekeningen van verschillende banken kunnen raadplegen.

Kijk en vergelijk en ga zelf op zoek naar een gebruiksvriendelijke mobile banking app die het beste aansluit bij je persoonlijke voorkeuren en wensen.