DE BUDGETBEURS

Bewust omgaan met centen: daar zet het OCMW van Brugge op in. We kampeerden een week lang in het Centrum voor Leren en Werken te Brugge. 

Met veel enthousiasme werd in het Centrum voor Leren en Werken (deeltijds onderwijs VTI Brugge) De (mobiele) Budgetbeurs opgesteld. Dit is een concept van BudgetInZicht Noord-West-Vlaanderen waarmee we als partner vaak samenwerken. Klaslokalen werden omgetoverd tot belevingslokalen met verschillende thema’s: wonen en energie, dagelijkse kost, vrije tijd, media en krediet en schulden. 

De deelnemende leerlingen werden in kleine groepjes telkens een halve dag op sleeptouw genomen doorheen een interactief parcours. Ze werden uitgedaagd om hun budget in evenwicht te houden. Allerlei financiële verleidingen maakten het hen moeilijk. Wij stonden samen met een team van leerkrachten in voor de begeleiding van deze beurs.

De Budgetbeurs heeft de jongeren, op een speelse manier, aan het denken gezet. Het is een mooi initiatief om jongvolwassenen financieel bewust(er) te maken. Ontdek hier ons eigen vormingsaanbod. Misschien slaan we binnenkort bij jouw organisatie onze tenten op.