HEERLIJK VERFRISSEND

Verandering van spijs doet eten. Hetzelfde geldt voor water. Wij ‘pimpen’ ons water met stukjes vers fruit en kruiden.  ‘Gepimpt’ water is een ideale dorstlesser. Wij trakteren, gezondheid.

Zelf je water ‘pimpen’ met een smaakje is eenvoudig. Een fles, (drink)water, fruit, eventueel wat kruiden en klaar is kees. Een waterfles met infuser compartiment kan gebruikt worden om je vers fruit en kruiden in te doen. Je kan het ook vullen met ijsklontjes. Kies je voor een ‘gewone’ lege fles? Prima.

Vooraleer je de fles vult met (kraantjes)water, snijd je het fruit dat je wil gebruiken in stukjes. Het fruit past hierdoor beter in je fles en geeft meer smaak af. Enkele vruchten/kruiden die uitermate geschikt zijn voor het maken van smaakwater zijn bosvruchten (vers of diepgevroren), citroen (deze schil je best, anders komt hij snel bitter), gember en munt. Je kan uiteraard ook met ander fruit of andere kruiden aan de slag. Experimenteer en zoek wat je het lekkerst vindt. 

Voor de beste smaak zet je de fles best nog even in de koelkast. Achteraf kan je de stukjes fruit opeten als gezond tussendoortje. Geniet ervan.

Smaakwater