MOBIEL BETALEN AAN DE KASSA

Laat je portefeuille maar zitten: het is tijd om je smartphone boven te halen aan de kassa. Wij vonden twee verschillende betaalmethoden.

QR-code – Quick Respons

Het scannen van een QR-code is een eerste methode. Als je in de supermarkt wil betalen via een QR-code, dan open je de gewenste betaalapp, en scan je de QR-code met de app.

De QR-methode is eenvoudig, en bijna niet te kraken. Een dief kan enkel aan de haal met je geld als hij én je toestel in handen heeft én je pincode kent. Deze methode wordt door de meeste betaalapps in België ondersteund. 

NFC – Near Field Communication

Een tweede mobiele betaalmethode draait om NFC oftewel ‘Near Field Communication’. Dankzij NFC kan je met je smartphone contactloos betalen: tijdens het afrekenen houd je je toestel dichtbij een compatibele betaalterminal, en wordt de betaling binnen enkele seconden geregistreerd. Je moet daarvoor je smartphone niet ontgrendelen, maar wel zorgen dat het scherm oplicht.

Bij bedragen onder de 20 of 25 euro hoef je zelfs je pincode niet in te geven. Ligt het bedrag wel daarboven, dan wordt automatisch je standaardbetaalapp geopend en word je gevraagd om je code in te vullen. Houd je smartphone nogmaals tegen de terminal, en je betaling wordt geregistreerd. Je herkent de betaalterminals die voorzien zijn van een NFC-chip aan het logo van contactloos betalen: vier golfjes, al dan niet vergezeld van een betaalkaart.

Cash geld is en blijft uiteraard een wettig betaalmiddel, en vergeet niet: klant is koning!