TWEEDE LEVEN

Bruine bananen zien er allesbehalve lekker uit. Ze weggooien is zonde. Aan de slag met overrijpe bananen.

Ze zijn perfect om je cake nog lekkerder te maken. Pel ze en prak ze fijn met een vork. Roer ze daarna met een snuifje kaneel onder het cakebeslag voordat je dat in de oven zet.

Bij een grote hoeveelheid bruine bananen is bananenjam een goede keuze. Kies voor geleisuiker, waarbij je meer fruit dan suiker gebruikt, dan wordt hij niet te zoet. Heerlijk op brood en pannenkoeken.

Schermafbeelding-2016-03-02-om-15.31.18

Bananen maken een bepaald enzym aan, waardoor het rijpingsproces wordt versneld. Er bestaat gelukkig een heel simpel trucje om je bananen langer vers te houden en te voorkomen dat ze voortijdig bruin worden. Door de bovenkant in te wikkelen voorkom je dat de bananen snel overrijp raken. Knoop een stukje plastic of plak een stukje aluminiumfolie om de bovenkant van de banaan. Hierdoor komt er minder gas vrij en blijven de bananen langer houdbaar. Trossen bananen worden in sommige winkels al met een plastic omhulsel op de bovenkant geleverd. In dat geval kun je het plastic gewoon laten zitten.

Bananen bevatten de stof tryptofaan, waardoor serotonine in je lichaam wordt aangemaakt. Lang leve de banaan.