Brood is maar brood, jawel. Maar in een handomdraai maak je van brood een hip en trendy ding. Zo pak je het aan!
Ingrediënten
  • 1 onversneden brood – groot of klein, het mag gewoon uit de supermarkt komen
  • Een pakje mozzarella
  • Sneetjes salami of tv-worst
  • Een paar takjes tijm
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 150 graden
    • Heb je geen oven? Dan kun je het gegarneerde brood ook een minuut of 2 in de magnetron stoppen, aan halve kracht. Anders wordt het brood “papperig’.
  • Snijd de mozzarella in stukken.
  • Maak in het brood bovenaan inkepingen: als je ze schuin maakt en laat ‘kruisen’, is dat het handigst.
  • Vul de gaten en kruisjes nu naar believen met het lekkers: stukjes mozzarella, stukjes worst en wat takjes tijm. De takjes mogen er zelfs uitsteken.
  • Besprenkel het brood en schuif zo’n 5 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal uit en leg op een groot bord: het leukste is gewoon met je handen stukjes afbreken of eruit halen, en smullen!

Liever vegetarisch?

Dan kun je de stukjes worst vervangen door gemarineerde veggie-wokreepjes – ze zijn te koop in elke budgetsupermarkt – of door stukjes cashewnoot!