Brood is maar brood, jawel. Maar in een handomdraai maak je van brood een hip en trendy ding. Zo pak je het aan!
Ingrediënten |
- 1 onversneden brood – groot of klein, het mag gewoon uit de supermarkt komen
- Een pakje mozzarella
- Sneetjes salami of tv-worst
- Een paar takjes tijm
|
Bereiding |
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Heb je geen oven? Dan kun je het gegarneerde brood ook een minuut of 2 in de magnetron stoppen, aan halve kracht. Anders wordt het brood “papperig’.
- Snijd de mozzarella in stukken.
- Maak in het brood bovenaan inkepingen: als je ze schuin maakt en laat ‘kruisen’, is dat het handigst.
- Vul de gaten en kruisjes nu naar believen met het lekkers: stukjes mozzarella, stukjes worst en wat takjes tijm. De takjes mogen er zelfs uitsteken.
- Besprenkel het brood en schuif zo’n 5 minuten in de voorverwarmde oven.
- Haal uit en leg op een groot bord: het leukste is gewoon met je handen stukjes afbreken of eruit halen, en smullen!
|
Liever vegetarisch?
Dan kun je de stukjes worst vervangen door gemarineerde veggie-wokreepjes – ze zijn te koop in elke budgetsupermarkt – of door stukjes cashewnoot!