BUDGET(PRAAT)CAFÉ BANKIEREN

Tijdens het Budget(praat)café bankieren maakten we kennis met André. We leggen hem twee korte vragen voor na een boeiend Budget(praat)café.

Wat blijft je als deelnemer bij na dit Budget(praat)café bankieren?

“Ik was blij om eens te horen welke ervaringen de andere deelnemers hebben met hun bank. Het is iets waar je toch niet zo vlug over spreekt met anderen. Ik hoorde dat er heel wat verschillen zijn in openingsuren en algemene service van bank(kantoren). Om van de grote prijsverschillen tussen de verschillende rekeningpakketten nog maar te zwijgen.

Er was ook de getuigenis van Karel. Op zijn tweeëntachtigste leerde hij internetbankieren, dat vind ik echt straf. Als we mee willen zijn dan moeten we dit wel leren. Ikzelf zou graag mijn bankzaken kunnen regelen met mijn tablet. Een deelnemer vertelde me dat dit eenvoudiger is dan met de laptop. De schrik zit er toch een beetje in om iets verkeerd te doen. Je hoort en leest dagelijks over virussen, hacking en internetfraude.”

Hoe verliep het Budget(praat)café?

“De begeleider reikte ons enkele gespreksonderwerpen aan en zorgde dat iedereen aan het woord kwam. De tijd is voorbij gevlogen en we hebben flink wat afgelachen. Ik wist vooraf niet goed wat ik mocht verwachten maar het is zeker voor herhaling vatbaar.”

Na een laatste slok van onze heerlijk tas koffie nemen we afscheid van André. Op naar het volgende Budget(praat)café.

Ontdek hier meer over de Budget(praat)cafés.