Dessertjes ongezond? Lang niet altijd! Een eenvoudige, overheerlijke cheesecake maak je in een handomdraai. Er zitten wel calorieën in, maar niet waanzinnig veel. Echte zoetebekken: dit is jullie redding!
Ingrediënten
  • 1 plak kruimeldeeg
  • 500 gr volle kaas (kwark)
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels patisseriebloem
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • Springvorm
Bereiding
  • Verwarm de oven voor op 225°C.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eierdooiers los met de bloem en 2 eetlepels suiker.
  • Vermeng de kaas met het mengsel. Roer tot de eieren volledig opgenomen zijn.
  • Klop de eiwitten stijf met de vanillesuiker.
  • Spatel de eiwitsneeuw door het kaasmengsel.
  • Leg het deeg – op bakpapier – in de springvorm
  • Bak de taartbodem 8 minuten ‘blind’ (= bedekt met gewicht, zoals koffiebonen).
  • Haal het deeg terug uit, verwijder de bonen.
  • Schep de kaasvulling in het deeg.
  • Strijk de bovenkant glad met een spatel.
  • Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven.

Afwerking: als je op voorhand 1 cm van de deegplak afsnijdt en in dunne reepjes verdeelt, kun je die bovenop het kaasmengsel in de springvorm leggen. Dan krijg je een leuke ‘ruitjestaart’.

TIP: De kaasvulling moet onder een zachte vingerdruk een beetje meeveren, dan is de taart klaar. De bovenkant zal mooi goudblond zijn. Als de taart te snel kleurt, verlaag je na een kwartier baktijd de temperatuur tot 200°C.