DUIZEND EURO BESPAARD

Op 1 maart zijn de postzegels duurder geworden. Brieven frankeren voor België en het buitenland? Wij maken hier de afrekening.

De werkelijke waarde van een postzegel wordt aangeduid met een cijfer. Dat cijfer vertegenwoordigt een frankeereenheid en hangt af van het formaat, de bestemming en het gewicht van je brief.

Een zegel voor een ‘genormaliseerde’ zending binnen België kost € 0,87 per stuk. Vanaf 10 stuks betaal je € 0,84 per zegel. De prijs voor een genormaliseerde zending binnen Europa bedraagt nu € 1,30 euro bij een minimumaankoop van 5 zegels en € 1,36 indien de postzegels per stuk worden gekocht. Voor zendingen buiten Europa bedraagt het internationaal tarief vanaf 5 postzegels € 1,52 euro en €  1,58 euro per stuk.

Bpost: “Deze prijsverhoging houdt rekening, zoals voorzien in de wet, met de inflatie en de jaarlijkse volumedaling van de briefwisseling en laat Bpost toe om elke dag een kwalitatieve en betaalbare universele dienstverlening te garanderen overal in België”.

Je oude postzegels blijven geldig. Een ondernemer uit Eeklo heeft dit goed begrepen en kocht voor 1 maart nog vlug 10.000 postzegels. “Ik heb nu zo’n duizend euro bespaard”, aldus de bedrijfsleider.

Klik hier en ontdek op de website van Bpost de juiste postzegel voor je zending.