SOS PAASVAKANTIE

Dit weekend huppelen knuffelzachte paashazen met manden vol chocolade eitjes vrolijk in het rond. Hoog tijd dus voor twee weken schoolvakantie. Wij delen gratis drie kindvriendelijke activiteiten uit. 

Kinderboerderij de Zeven Torentjes
Canadaring 41 – 8310 Assebroek

Deze boerderij is een historisch waardevolle hoeve met indrukwekkende schuren, stallen en vermaarde 17de-eeuwse duiventoren. Je vindt er allerlei dieren, van kippen tot koeien, maar er is ook een speeltuin en cafetaria aanwezig.

Een bezoekje aan de kinderboerderij is gratis. Je kan er terecht van zonsopgang tot zonsondergang.

Provinciaal Domein Tillegembos
Tillegemstraat 83 – 8200 Sint-Michiels

Bossen, speelweiden, een kasteel… Tillegembos heeft het allemaal! Een lange wandeling behoort tot de mogelijkheden, maar ook een middagje ravotten kan zeker en vast.

Het domein is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Archeologiemuseum
Mariastraat 36a – 8000 Brugge

Deze interactieve tentoonstelling vergelijkt het hedendaagse Brugse leven met hoe het vroeger was. Via een uitgestippeld parcours wandel je van prehistorie naar late middeleeuwen. Leuke opdrachten geven zelfs de jongsten inzicht in het archeologische proces.

Het museum is open van dinsdag tot en met zondag (uitzonderlijk open op Paasmaandag) van 9u30 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u00. Kinderen mogen gratis binnen, volwassenen betalen 4 euro.