Ben je vegetariër? Of wil je het bewijs op je bord dat ‘zonder vlees’ ook bijzonder lekker en maagvullend kan zijn? Dan is dit recept wat je zoekt!
Ingrediënten
  • 80 gram penne
  • 1 zoete puntpaprika
  • Bieslook (vers of gedroogd)
  • 100 gram tofu
  • Sojasaus
  • Wasabipasta of tabasco
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Olie om te bakken
Bereiding
  • Meng in een kopje een flinke scheut sojasaus met een kwak wasabipasta, of 8 à 10 druppels tabasco.
  • Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aangegeven gaartijd.
  • Maak de paprika schoon en snij in reepjes of blokjes.
  • Bak de paprika met een scheut olie in een hete pan.
  • Snijd de tofu in kleine blokjes.
  • Doe de blokjes bij de paprika.
  • Overgiet alles met de pikante sojasaus.
  • Laat goed sudderen, tot de sojasaus helemaal geabsorbeerd is.
  • Giet de gekookte pasta af en dresseer op het bord.
  • Garneer met een paar grote lepels van de tofu & gegaarde paprika.
  • Strooi er vers geknipte of droge, versnipperde bieslook overheen.
  • Werk af met geraspte Parmezaanse kaas.