GELEZEN: AANGETEKEND

“Dit is een kleine stap voor de mens, maar een grote sprong voor de mensheid…”  Een elektronische aangetekende brief. Meer gebruiksgemak en goedkoper.

Het IT-bedrijf Connect Solutions uit Zonhoven is sinds 8 februari erkend om aangetekende e-mails te versturen. Hiermee zijn ze het eerste Belgische bedrijf dat voldoet aan de eIDAS gekwalificeerde vertrouwensdienst, een eis van de Europese Unie. De aangetekende e-mails waren al sinds juli 2016 wettelijk geregeld. Bijna twee jaar later kunnen ze nu ook effectief verstuurd worden.

Om gebruik te maken van het platform dienen zowel de verzender als de ontvanger zich eerst online te registreren met de e-identiteitskaart op de website www.aangetekende.email. Je bent dus zeker van de identiteit van de zender en ontvanger, en over de juistheid van datum en tijd.

Door gebruik te maken van een erkende gekwalificeerde vertrouwensdienst ben je zeker dat je elektronische aangetekende brief ook juridisch exact dezelfde waarde heeft als een aangetekende brief op papier.”

Eddy Mommen –  Connect Solutions

Het prijskaartje? In het postkantoor betaal je minstens 5,29 euro voor een aangetekende brief. Een aangetekende e-mail kost 80 cent. Flinke concurrentie dus voor de traditionele klassieke aangetekende brief.