Bruschetta (spreek uit als: bruus-kèt-ta, meervoud: bruus-kèt-tee) is de manier om sneetjes oud brood of stokbrood te ‘recycleren’. Italianen doen het al jaren. In restaurants betaal je hier vaak een smak geld… voor wat eigenlijk simpele restjeskost is.
Ingrediënten |
- Paar sneetjes oud brood
- 1 tomaat
- Een paar blaadjes basilicum (of gedroogde, versnipperde basilicum)
- 1 teentje look
- Olijfolie
- Zwarte peper en zout naar smaak
- Eventuele extra: 1 aubergine
|
Bereiding |
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Snijd je tomaat in blokjes en doe in kom.
- Voeg er flink wat peper, zout en olijfolie aan toe.
- Versnipper en strooi er wat basilicum doorheen.
- Meng dit beleg en laat even staan.
- Snijd je sneetjes oud brood op een hapklaar formaat.
- Snijd het teentje look middendoor en wrijf er de sneetjes aan één kant mee in.
- Besprenkel ze nu met een klein beetje water en leg 3 minuten in de oven of verwarm ze 30 seconden in de magnetron.
- Haal de warme sneetjes uit en garneer ze met 1 of 2 eetlepels groentemengeling.
|
Wil je een extraatje, zoals op de foto? Dan kun je op voorhand een paar plakjes aubergine in de pan roosteren met wat olie. Leg die als eerste op je sneetje warm brood, en voeg er dan de tomaten aan toe.
Buon appetito!