SMUL VAN JE ZELFGEMAAKTE FRITUURSNACKS

Ingrediënten
  • Mozarellabolletjes (1 doosje)
  • 2 eierdooiers 
  • 1 soeplepel bloem
  • 2 soeplepels paneermeel
  • 1 theelepel oregano
  • Zwarte peper en zout naar smaak
Bereiding
  • Open het doosje mozarellabolletjes en dep de bolletjes droog met keukenpapier.
  • Doe twee eierdooiers in een kommetje en klop ze los.
  • Doe de bloem samen met de kruiden in een kommetje en meng alles.
  • Doe het paneermeel in een derde kommetje.
  • Neem een mozarellabolletje, rol het door de bloem, daarna door het eigeel en tenslotte door het paneermeel. 
    • Wil je een dikkere korst? Rol het bolletje nogmaals door het eigeel en het paneermeel.
  • Herhaal dit voor alle bolletjes.
  • Frituur de bolletjes 2 à 3 minuten in de frituurketel tot ze goudbruin zijn.
    • Geen frituurketel? Bak de bolletjes in de oven op 180°.
  • Haal de bolletjes uit het vet en leg ze op keukenpapier om het overtollige vet te absorberen.

mozarallebolletjes2