KRIJG MEER VITAMINES BINNEN DANKZIJ (VERSE) SOEP

Soep hoort bij de winter en is goed voor de gezondheid en portemonnee. Soep werd in de prehistorie al gegeten. Er bestaan ontzettend veel soorten soep. We maken je warm voor enkele dampende soepsoorten. We kruiden de soep tenslotte af met enkele ‘soepweetjes’.

  1. Groentesoep: basissoep van je favoriete groenten.
  2. Roomsoep: romige soep die je net voor het opdienen even laat indikken met room.
  3. Minestrone: dikke Italiaanse soep waaraan je rijst of pasta kan toevoegen.

Meer recepten?
www.budgetkoken.be
www.soepen.be

soepen

SOEPWEETJES

  • Soepen zijn ideaal om restjes voeding te verwerken. Op deze manier verspil je minder, wat je portemonnee ten goede komt!
  • Een overschot aan lekkere soep kan je enkele dagen veilig in de koelkast bewaren. Doe dit onmiddellijk nadat de soep is afgekoeld.
  • Soep laat je best afkoelen zonder deksel op de pan. Dek eventueel af met een zeef zodat er geen vliegen in je soep kunnen.
  • Een staafmixer of roerzeef helpen je om gladde soep te maken. Bij een roerzeef blijven de vezels van de groenten achter in de zeef. Bij mixen worden de vezels heel fijn gemalen: ze verdwijnen niet uit de voeding.
  • De ideale soeppan is een smalle hoge pan met een deksel dat goed sluit. In een wijde pan gaat onnodig veel aroma verloren.
  • Maak meerdere porties in één keer. Zo heb je enkele porties in de diepvriezer als je weinig tijd hebt.

Maak geen soep van je budget