SNEL, MAAR HEERLIJK

Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 500 gr kipfilet
  • 300 gr kippengehakt
  • 500 gr champignons
  • 2 blokjes kippenbouillon
  • 200 ml room
  • ± 30 gr maiszetmeel (bindend voor sauzen)
  • 4 bladerdeeggebakjes
  • Peper
Bereiding
  • Snijd de kipfilet in blokjes en rol van het gehakt balletjes.
  • Kook de kip en de balletjes.
  • Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een kookpot.
  • Voeg de kip en balletjes bij de champignons en overgiet met 400 ml water.
  • Voeg er twee bouillonblokjes bij en kruid af met peper.
  • Neem het maiszetmeel en roer in een kommetje de benodigde hoeveelheid met een beetje water tot een glad papje.
  • Voeg het papje bij de kokende saus en roer goed door.
  • Voeg de room bij de saus.
  • Bak de bladerdeeggebakjes ongeveer vijf minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
  • Haal de rondjes uit de gebakjes en vul met de vol-au-vent.
  • Serveer met een lekkere puree, een krokant frietje of een aardappelkroket en een fris slaatje.

vol-au-vent