SNEL, MAAR HEERLIJK
Onderstaand recept is voor 4 personen.
Ingrediënten |
- 500 gr kipfilet
- 300 gr kippengehakt
- 500 gr champignons
- 2 blokjes kippenbouillon
- 200 ml room
- ± 30 gr maiszetmeel (bindend voor sauzen)
- 4 bladerdeeggebakjes
- Peper
|
Bereiding |
- Snijd de kipfilet in blokjes en rol van het gehakt balletjes.
- Kook de kip en de balletjes.
- Snijd de champignons in plakjes en bak ze in een kookpot.
- Voeg de kip en balletjes bij de champignons en overgiet met 400 ml water.
- Voeg er twee bouillonblokjes bij en kruid af met peper.
- Neem het maiszetmeel en roer in een kommetje de benodigde hoeveelheid met een beetje water tot een glad papje.
- Voeg het papje bij de kokende saus en roer goed door.
- Voeg de room bij de saus.
- Bak de bladerdeeggebakjes ongeveer vijf minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
- Haal de rondjes uit de gebakjes en vul met de vol-au-vent.
- Serveer met een lekkere puree, een krokant frietje of een aardappelkroket en een fris slaatje.
|
