WINTERKOST

Onderstaand recept is voor 4 personen.

Ingrediënten
  • 2 uien
  • 2 stengels prei
  • 1 stengel selder
  • 400 gr spruiten
  • 1 savooikool
  • 6 wortelen
  • 4 rapen
    • Je kan bovenstaande groenten vervangen door twee zakken kant en klare hutsepotgroenten (800 gr).
  • 600 gr aardappelen
  • 2 koteletten
  • 4 worsten
  • 2 blokjes groentebouillon
  • Peper
  • Zout
  • Bakboter
Bereiding
  • Snijd de groenten grof.
  • Stoof de aardappelen en raapjes en zet ze samen met de bouillon onder water.
  • Voeg de (kant en klare) groenten toe.
  • Wanneer de groenten wat geslonken zijn, leg je de koteletten op de groenten en kruid je deze af.
  • Zet het deksel op de pot en laat anderhalf uur op een zacht vuur pruttelen.
  • Bak de worst en serveer de lekkere én gezonde maaltijd!

Hutsepot